dimecres, 9 de desembre del 2015

Opinió de les TIC dins una aula

La meva conclusió sobre aquesta assignatura ara que ja pràcticament hem acabat el curs, ja que només dura uns mesos, és que les TIC cada vegada són més important dins l'àmbit educatiu ja que les tecnologies estan integrades quasi dins la totalitat a les nostres vides quotidianes.

A més, la utilització de recursos tecnològics dins una aula pot ser molt positiu per al mestre i, sobretot, per als nins ja que permet organitzar dinàmiques més entretingudes perquè es poden veure videos, fer presentacions multimèdia o, inclús, interactuar amb altres aules d'altres centres o d'altres països. 

També s'ha d'admetre, però, que les tecnologies dins una aula poden relantir molt la lliçó que s'ha de donar aquell dia i per tant les altres. Això és conseqüència de que hi pot no haver una bona connexió a internet, que el centre no tingui prou recursos per a poder posar un servei d'internet o que simplement estigui restringit a l'ús del personal docent dins l'aula del professorat. Tot això significa que els nens no podran veure videos, presentacions multimèdia o interactuar amb altres aules.

Però, realment es necessari que els nens emprin la tecnologia també dins les aules? Avui dia utilitzam molt, massa, la tecnologia fins al punt en què practicament tot és tecnologia dins les nostres vides, i més els nens de generacions posteriors que pràcticament neixen amb un Iphone amb la mà. Per això, opin que no cal posar més tecnologia dins les aules. Es clar que ajuda a fer millors dinàmiques, però abans les lliçons també podien arribar a ser divertides si el professor es treballava molt bé com fer-la i hi dedicava una estona llarga a pensar. A més, mirar tant de temps un mòbil, un ordenador, la televisió, la pissarra digital, etc., agreuja els problemes de visió i també fan que el nen no aprengui apreciar el que és tenir un llibre en les mans, el que és ensumar un llibre nou i que la seva olor t'hiptonitzi.

En conclusió, les tecnologies dins les aules es poden utilitzar, però sempre i quan no s'usin a les set hores diàries que els nens estan a classe, sinó que com a molt siguin una hora al dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada